«Η Μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση ήταν η… ΕΣ – ΕΣ»… Τα «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ» – ΤΡΟΛΙΕΣ που έγραψαν ιστορία στις Πανελλήνιες!
«Μπήκαν τα sos», «τα θέματα ήταν βατά και για καλά διαβασμένους», «αν είχες διαβάσει, έγραφες», είναι μερικές μόνο από τις ατάκες που συνοδεύουν διαχρονικά τις εξετάσεις των μαθητών στα γυμνάσια και στα λύκεια όλης της Ελλάδας.
Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα «μαργαριτάρια» και οι «δηλώσεις μαθητών» έγιναν viral και παρέμειναν ιστορικές, από την εποχή που ο Απόστολος Γκλέτσος χαρακτηριζόταν «ήρωας της Εθνικής Αντίστασης», τα SS και η ΓΣΕΕ ήταν «αντιστασιακές οργανώσεις» και το New Deal ήταν «αυτός που εφηύρε το αυτοκίνητο» μέχρι σήμερα, οι μαθητές «κεντούν» με όσα γράφουν και λένε.
Για λόγους χιουμοριστικούς και όχι χλευασμού, ας θυμηθούμε μερικά από τα «μαργαριτάρια» και τις τηλεοπτικές δηλώσεις που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ:
«Ατρόμητος ο Έλλην στρατάρχης κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: “Μολών Λαβέ”», μαθητής σε σχολείο της Αθήνας.
«Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ», μαθητής σε σχολείο του Αργοστολίου.
«Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης του νερού είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι», μαθητής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
«Η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση ήταν η ΕΣ-ΕΣ», μαθητής σε σχολείο της Αθήνας.
«Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές, όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την Παγωμένη Λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα», μαθητής σε σχολείο της Κορίνθου.
«Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις τον διαβήτη», μαθητής σε σχολείο της Καρδίτσας.
«Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ», μαθητής σε σχολείο στη Θήβα.
«Ο κύκλος είναι μια στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο, που δεν μπορείς να καταλάβεις πού αρχίζει και πού τελειώνει», μαθητής σε σχολείο του Ηρακλείου.
«Ο βασιλιάς του Βυζαντίου Ηρακλής νίκησε τους Πέρσες και τους καταπλάκωσε με τα βέλη που τα είχε βουτήξει με προσοχή στο δηλητήριο», μαθητής σε σχολείο του Μοσχάτου.
«Τρεις κύκλοι, εφαπτόμενοι ο ένας με τον άλλον, δημιουργούν τρίκυκλο», μαθητής σε σχολείο της Τρίπολης.
«Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου», μαθητής σε σχολείο του Κιλκίς.
«Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά», μαθητής σε σχολείο της Πάτρας.